Geef muziekles cadeau 🎁🎄😃

Waldemar Moes

Pianoles, Muziekproductie, Muziektheorie, Compositieles

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Thuisstudio Scherpenzeelstraat, Amsterdam
lesruimte.jpg lesruimte.jpg
lesruimte2.jpg lesruimte2.jpg
homestudio.jpg homestudio.jpg
Waldemar Moes WM
Waldemar
Amsterdam
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles

Over Waldemar

Welkom muziekliefhebber! Mijn naam is Waldemar Moes en ik geef muziekles aan jong en oud. Wil je mooi leren pianospelen, meer weten van muziek in het algemeen, je voorbereiden op het (theoretisch) examen van het conservatorium of leren componeren? Lees dan verder, je bent bij mij aan het goede adres!

In den beginne…Muziek heb ik als kind met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn vader en moeder speelden allebei piano en mijn zus viool. Als jong jochie leverde ik dan mijn bijdrage door op de trom te slaan! Door mijn ouders ben ik nooit gepusht om een instrument te leren spelen, het begon vanzelf wel te kriebelen. Rond mijn 10e leerde mijn moeder me de eerste noten lezen. In de jaren daarna was ik autodidact en bracht mezelf de eerste beginselen van het pianospel bij. Op een schoolconcert speelde ik een keer de Polonaise in c kl. op. 40 no. 1 van Chopin, dat oogstte behoorlijk wat bijval.

TienerjarenVanaf mijn 14e kreeg ik echt goed pianoles van niemand minder dan Fania Chapiro, een leerlinge van de befaamde Lazare Levy aan het Parijse conservatorium. Ik bleek serieus aanleg te hebben en waagde vier jaar later de sprong naar het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Ik werd aangenomen en en heb daar gestudeerd bij Daniëlle Dechenne, een andere leerlinge van dezelfde Lazare Levy 😉 In de periode na het conservatorium heb ik aanvullende lessen gevolgd bij Jan Wijn en Evelina Vorontsova.

Wie voor een groot deel heeft bijgedragen aan mijn muzikale ontwikkeling is niemand minder dan… Franz Liszt! In mijn tienerjaren was mijn vader penningmeester van de Stichting Franz Liszt Kring. In die tijd organiseerden we vaak huisconcerten, waren we kind aan huis in Vredenburg en bezochten we talloze andere concerten. Zodoende kwam ik aanraking met veel pianisten en andere musici hetgeen me in belangrijke mate extra heeft gevormd. Ook erg leuk was dat we als gezin maar liefst vijf keer gastgezin zijn geweest voor kandidaten van het Internationale Franz Liszt pianoconcours in Utrecht.

Vandaag de dagLesgeven doe ik al sinds mijn conservatoriumtijd en heb ik altijd als erg leuk ervaren. Het is mijn passie om kennis over te dragen en de leerling te helpen een stuk muziek te begrijpen en zich eigen te maken. Op het podium ben ik ook actief. Helaas gooide de Corona-periode roet in het eten, maar samen met mijn ensemble “Fonte Musica” pak ik de draad weer op.

De laatste jaren leg ik me ook weer toe op een oude liefde, het componeren. Ik schrijf, speel en produceer de muziek en ben te beluisteren op de bekende streaming platforms als Spotify, Apple etc. Ik ervaar het als een zeer creatief proces!

Pianoles

Voor wie?Ik geef pianoles aan alle leeftijden en alle niveaus van beginner via gevorderde tot aspirant professional. Ieder mens is anders en een eenduidige benadering bestaat dan ook niet. Ik stel geen eisen vooraf, we bespreken samen wat je wensen en doelen zijn en maken daar een plan voor.

Wat doen we?Tijdens de lessen worden afhankelijk van je niveau zoveel mogelijk verschillende aspecten van het pianospel behandeld:

  • noten leren lezen en andere muziektheorie houding en beweging techniek en vingerzetting interpretatie analyse etc.

MuziekkeuzeIk heb zelf een klassieke opleiding genoten en zie dat als een belangrijke basis om door te geven. Dat betekent echter niet dat je bij mij alleen maar klassieke muziek kan spelen, ik verwelkom ook andere stijlen als bijvoorbeeld neo-classical, worship, easy listening, musical of pop. Ik vind het zelf ook leuk om daar steeds nieuwe ontdekkingen in te doen en af en toe bepaalde muziek voor te stellen. Wat ik bij alles wel belangrijk vind is dat je er een notenschrift van hebt… of maakt!

PraktischBedenk dat het voor pianoles wel handig is als je thuis een instrument hebt waar je op kan oefenen, want tijdens de les kan ik je goed op weg helpen, maar het echte werk gebeurt tijdens de studie thuis!Mocht je daar op enig moment behoefte aan hebben: ik ga ook mee naar muziekwinkels als je overweegt een instrument aan te schaffen.

Voor de echt ambitieuzen onder jullie: overweeg je een stap naar het conservatorium, bedenk dan wel dat we samen minstens een jaar van tevoren moeten beginnen om daarnaartoe te werken. Tot slot: ik geef in principe les in mijn thuisstudio. In overleg kan ik ook aan huis les geven.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Muziektheorie, Solfège & Gehoortraining

Wil je je puur en alleen verdiepen in de theoretische kant van de muziek, dan ben je ook van harte welkom. Muziek valt te analyseren aan de hand van een aspecten die we zoveel mogelijk de revu zullen laten passeren. Hierbij valt minimaal te denken aan:

  • maatvoering en ritme melodie en harmonie (akkoordenleer) tempo, frasering en dynamiek vorm karakter

Theoretisch toelatingsexamen conservatoriumHet gebeurt niet zo vaak (de meeste mensen komen voor pianoles) maar ik krijg ook aanvragen van ambitieuze mensen die een stap naar het conservatorium willen maken. Daarvoor moeten ze dan wel een toelatingsexamen solfège en gehoortraining afleggen. Dat is niet voor iedereen even makkelijk en moet ook goed en tijdig worden voorbereid. Voor deze lessen maak ik o.a. gebruik van speciaal daarvoor bedoeld lesmateriaal en oefenexamens van het Conservatorium van Amsterdam.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Componeren

Heb je creatieve kriebels en wil je leren je eigen (piano)muziek te schrijven? Dan help ik je graag op weg. We gaan onderzoeken welke ideeën je hebt en hoe je die tot uitdrukking kan brengen.

Vertrekpunt is vaak de zogeheten “Westerse” muziek waarbij het allerbelangrijkste principe dat van spanning (dissonant) en ontspanning (consonant) is. Ook zullen we kijken hoe je je muziek zo natuurlijk mogelijk kan laten klinken door bijvoorbeeld goede muzikale “zinnen” te bouwen en thema’s te herhalen. Wist je dat de meeste goed lopende muziek bestaat uit een aantal maten dat een veelvoud is van 4?

In praktische zin zullen we zowel achter de piano als de computer zitten en gebruikmaken van handige software om noten mee te schrijven.

WP_20190308_017 WP_20190308_017
Beethoven Sonatinas Beethoven Sonatinas
WP_20190308_011 WP_20190308_011

Muziekproductie & Distributie

Ben je ook geïnteresseerd om je muziek te produceren? Ook dan kan je met me sparren, we bespreken wat je er allemaal voor nodig hebt en kijken o.a. naar het proces van editing en mastering. Wil je je muziek tenslotte ook wereldkundig maken? De muziekindustrie is allesbehalve doorzichtig, maar ik ken intussen wel een beetje de weg en kan je advies geven.